3 extra studiedagen

Gepubliceerd door Bertien op

Vrijdag 16 april 2021 “ Echt meedoen in groep 2;  op naar groep 3”

Wegens succes bieden wij voor de tweede keer dit schooljaar de cursus rondom  “Echt meedoen in groep 2  op naar groep 3” aan. Ervaring leert dat in deze periode leerkrachten van groep 2 een afweging gaan maken om de leerling met downsyndroom wel of niet door te laten stromen naar groep 3. Vaak wegen er verschillende factoren mee om tot een weloverwogen besluit te komen. Het bieden van maatwerk met aangepaste doelen is hiebij een eerste vereiste. Maar hoe doe je dat nou?

Karin de Geeter orthopedagoog (www.degeeterenmunsterman.nl) en tevens moeder van een zoon met downsyndroom zal samen met Hilde de Haan, projectleider van de Down Academy, het programma verzorgen. Vanuit een theoretisch kader zal de praktijk deze dag centraal staan.

 

Vrijdag 28 mei 2021 “Stimuleren van positief gedrag; ja dat kan!”

Mensen met downsyndroom vertonen vaak gedrag dat ons vaak voor uitdagingen stelt. Het is belangrijk om te realiseren dat kinderen met downsyndroom “moeilijk gedrag” blijven vertonen als er door de omgeving niet adequaat op wordt gereageerd.

  • Hoe moet je reageren wanneer je kind met downsyndroom telkens wegrent?
  • Wat doe je wanneer je kind alles op de grond gooit?
  • Wat doe je wanneer hij overal grapjes overmaakt?
  • Wat doe je wanneer je kind steeds op de grond gaat liggen en niets meer wil?

Wanneer gedrag in de strijd wordt gegooid om iets niet te doen (vermijdend gedrag) dan zorgt het ervoor dat dit van invloed is op je kind en op diverse ontwikkelingsgebieden.

Regina Lamberts, directeur van de SDS en tevens psycholoog zal deze dag a.h.v. de respons-maar-reageer-niet-methode van David Stein, heel veel handvatten aanreiken om positief gedrag te stimuleren.

Vrijdag 4 juni 2021 “Uitgaan van mogelijkheden met behulp van mediërend leren

Eind november waren de deelnemers van de cursus rondom mediërend leren er merendeels van overtuigd dat een tweede dag rondom dit onderwerp voor meer verdieping en handvatten zou zorgen. Klazien Steen en Saskia Ruven hebben aangegeven dat zij een “verdiepende dag” willen geven voor allen die op 27 november 2020 deelgenomen hebben aan de eerste studiedag rondom denkstrategieën. Deelnemers  die de cursus mediërend leren op 27 november vorig jaar hebben gevolgd, kunnen zich aanmelden voor deze verdiepende dag. Tevens is de dag geschikt voor mensen die in het verleden al eens een cursus bij de VIM, STIBCO of Denksterk hebben gevolgd en daardoor enig sinds op de hoogte zijn van de materie.

 

Wederom zullen al deze studiedagen via zoom worden gegeven onder professionele begeleiding waardoor het toch een interactief karakter zal hebben. Er zal van te voren een vragenlijst gemaild worden zodat u alvast uw specifieke vragen kunt stellen en daarnaast zal er voldoende tijd op de dag zelf gereserveerd  worden om elkaar vragen te stellen en ervaringen te delen via de chat en Break Out rooms

Aanmelden Studiedagen

Categorieën: Geen categorie