Gepubliceerd door op

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag 1 : Dysfatische ontwikkeling

10 december 2021 | 10:00 - 15:30

Doel:

Tijdens de cursus staat de spraak- taalontwikkeling bij kinderen met het syndroom van down centraal. De cursus geeft inzicht in de spraak- taalontwikkeling en de rol van taal op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.

 Inhoud:

Tijdens deze eerste dag staan de voornaamste kernmerken van de spraak- taalontwikkeling van kinderen met het syndroom van Down centraal. Er wordt ingegaan op de grote rol die de taal heeft binnen de ontwikkeling. Daarnaast bespreken we de belangrijkste aspecten voor activering en begeleiding bij deze groep kinderen.

De communicatie met het kind tijdens het dagelijkse leven thuis en op school wordt besproken, net als de rol van de taal bij het aanleren van de dagelijkse vaardigheden, en hoe deze vaardigheden te stimuleren middels het principe “leren lezen om te leren praten”. Samenwerking tussen ouders, hulpverleners rond het kind, ambulante begeleiding en school in het kader van passend onderwijs komt aan bod.

Resultaat :

  • Je hebt inzicht gekregen in de complexe taalspraakontwikkeling van kinderen met downsyndroom en een aantal handvatten aangereikt gekregen om hier adequaat op in te spelen.

Voor wie:

Deze cursus is geschikt iedereen die maken hebben met kinderen met downsyndroom in alle leeftijdscategorieën en communicatie van groot belang vinden.


Gegevens

Datum:
10 december 2021
Tijd:
10:00 - 15:30

Organisator

Down Academy
E-mail:
info@downsyndroom.nl