Gepubliceerd door op

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitgaan van mogelijkheden

27 november 2020 @ 10:00 - 15:30

Heeft jouw kind of leerling zijn/haar plafond bereikt?

Of geloof je dat hij/zij zich wél verder kan ontwikkelen?

De Israëlische professor Reuven Feuerstein heeft als uitgangspunt de overtuiging dat elk individu veranderbaar is en in staat om zijn denkvermogen te ontwikkelen om zo een leerbaar en zelfstandiger mens te worden. Belangrijk hierin is de begeleider (ouder, leerkracht, e.a.). Door doelgerichte interactie wordt het denkvermogen van het individu vergroot. Dit noemt Feuerstein mediatie. De op wetenschappelijk onderbouwde concepten en werkwijze van prof. Feuerstein heeft over de hele wereld veel bekendheid gekregen door de positieve benadering van mensen met een ontwikkelingsachterstand.

Tijdens deze studiedag zal dieper ingegaan worden op de denkvaardigheden die je nodig hebt om te kunnen leren. Hoe kun je als mediator deze vaardigheden (cognitieve functies) bij zowel jonge als oudere kinderen stimuleren en ontwikkelen. Ook de sociale en emotionele functies kunnen niet zonder de cognitieve functies. Deze studiedag is dan ook bedoeld voor begeleiders van zowel jonge als oudere kinderen.

De methodiek, het dynamisch leervermogen onderzoek en materialen van professor Feuerstein zullen behandeld worden en tevens zullen er zullen praktische tips gegeven worden om het geleerde in de praktijk te brengen.

Klazien Steen zal vanuit de samenwerkende Feuersteintrainers DenkSterk deze studiedag verzorgen.

Zij is voormalig voorzitter van de VIM, mede initiatiefneemster van de integratieklas in Dedemsvaart, oud leerkracht, RT-er en IB-er op de basisschool en al meer dan 15 jaar werkzaam als docent pedagogiek/didactiek op het MBO in Zwolle. Daarnaast  begeleidt zij wekelijks een groep van 8 jongvolwassenen met downsyndroom in het stimuleren van hun cognitieve vaardigheden.

Wanneer deze studiedag is gevolgd dan bestaat de mogelijkheid om toegelaten te worden tot de Feuerstein opleiding  IVP Instrumenteel Verrijkingsprogramma.

Update 14/10: Deze studiedag wordt digitaal aangeboden. Hierdoor zijn er meer plaatsen beschikbaar.


Gegevens

Datum:
27 november 2020
Tijd:
10:00 - 15:30

Organisator

Down Academy
E-mail:
info@downsyndroom.nl