Gepubliceerd door op

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijs aan kinderen met downsyndroom

18 september 2020 @ 09:30 - 15:30

Op vrijdag 18 september vindt de aftrap van het studiedagenprogramma van de Down Academy plaats met de dag over “ins & outs” rondom onderwijs aan kinderen met downsyndroom door Gert de Graaf onderwijsmedewerker van de SDS, en Regina Lamberts directeur van de SDS.

Gert de Graaf houdt zich al decennialang bezig met integratie van kinderen met downsyndroom op reguliere scholen. Na diverse onderzoeken en projecten besloot hij er een proefschrift over te schrijven waarop hij in 2014 is gepromoveerd. Hij zal deze dag o.a. stilstaan bij het specifieke ontwikkelingsprofiel van kinderen met downsyndroom en de daarbij veel vaak voorkomende kenmerkende leerstrategieën.

Regina Lamberts zal vanuit haar expertise als directeur van de SDS én als psycholoog u meenemen in de mogelijkheden die er zijn om positief gedrag te stimuleren bij kinderen met downsyndroom waarbij de respons maar reageer niet methode van David S. Stein centraal zal staan.

Een algemene dag rondom onderwijs aan kinderen met downsyndroom voor iedereen die hier mee te maken heeft of krijgt.

Tot slot zal Hilde de Haan projectmanager van de Down Academy het studiedagenprogramma van 2020-2021 toelichten zodat u een bewuste keuze kan maken voor een op maat gesneden dag.

Update 25 augustus: Er is nog 1 plaats beschikbaar. We zullen een kleine wachtlijst aanhouden om eventuele vrijgekomen plaatsen te kunnen invullen.


Gegevens

Datum:
18 september 2020
Tijd:
09:30 - 15:30

Locatie

BCN Daltonlaan Utrecht

Organisator

Down Academy
E-mail:
info@downsyndroom.nl