Gepubliceerd door op

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De jonge kleuter met downsyndroom – 2

26 maart 2021 @ 10:00 - 15:30

— Ook deze 2e dag is al weer vol. U kunt zich nog aanmelden voor de wachtlijst. —

De centrale vraag op de studiedag van de jonge kleuter is hoe de kleuter met downsyndroom zo veel mogelijk tot volledige ontplooiing kan komen op de basisschool en welke taken hierin zijn weggelegd voor ouders, leerkrachten en begeleiding. Een uiterst zinvolle en leerzame dag voor een ieder die aan het begin staat van een basisschooltraject van een jonge kleuter met downsyndroom.

Naast een inleiding verzorgd door Hilde de Haan zullen Nicoline Koppelaar intern begeleider en Yvonne Tolsma, onderwijsspecialist t.b.v. leerlingen met downsyndroom van de Willem van Oranjeschool in Woerden een inspirerende bijdrage leveren aan deze dag.

Zij  hebben al een aantal jaren ervaring met lesgeven aan en begeleiden van meerdere kinderen met downsyndroom op hun school. Nicoline en Yvonne zullen een ieder vanuit hun eigen expertise laten zien welke mogelijkheden er zijn om leerlingen met downsyndroom binnen een reguliere setting onderwijs te geven.

Deze studiedag heeft  tevens een interactief karakter. Er zal van te voren een vragenlijst gemaild worden zodat u alvast uw specifieke vragen kunt stellen.  Op deze manier hopen wij zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw verwachtingen voor deze dag(en). Daarnaast zal er voldoende tijd op de dag zelf gereserveerd  worden om elkaar vragen te stellen en ervaringen te delen.


Gegevens

Datum:
26 maart 2021
Tijd:
10:00 - 15:30

Locatie

BCN Daltonlaan Utrecht

Organisator

Down Academy
E-mail:
info@downsyndroom.nl